CentralParkBasel

The project transforms the tracks between Basel’s Central Station and the Margarethen Bridge into a new green area. It holds important advantages and is convincing on an urban-planning, functional and commercial level.

 

Townplanning

30,000m2 new land, a new city gateway

 

Living Space

New living space with an open, green area for all, 50'000 m3 structure with multi level use

 

Increased Capacity

Additional access to platforms increases capacity in rush hour.

 

Networks

New foot and cycle paths and bike parking

 

Connection

The Gundeli residential area is connected to the city centre.

 

Additional value for all.

 

Liveable city in the heart where now is a dead zone – an example how to densify the city with new appartements and green space for everyone.

Mehr anzeigen